29-1-2019----01: ΑΛΜΠΟΥΜ:---S.Cha ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΑ (ακροάζομαι τη φύση).(2019) Δευτέρα 21-1-2019

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Η ΦΥΣΗ--01     DIKH MY FΟΤΟ

 ΢τον γαλανό ουρανό είχε δυο συννεφάκια άσπρα σαν περιστέρια Η σαν δυο τούφες κάτασπρο βαμβάκι είναι διάσπαρτα στον γαλάζιο ουρανό. ΋
DIKH MY FΟΤΟ
μως σε λίγο ο καιρός γύρισε σιγά -σιγά τα σύννεφα τα άσπρα έκλεισαν τον ουρανό σε ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο έγινε ο καιρός βροχερός. Είναι βλέπεις ο καιρός φθινοπωρινός και αγρίεψε προς το μεσημέρι και όρχησε μια δυνατή βροχή να κτυπάει τις στέγες των σπιτιών του χωριού και στα παράθυρα ο αέρας που βγήκε Σην έστελνε να τα κτυπάει δυνατά.
ΑΠΟ ΤΟ GOOGL H FOTO 


΋λοι οι δρόμοι έγιναν ποτάμια. Σα λιβάδια έχουν πλημυρίσει από νερό και όταν σταματήσει η βροχή τα χορτάρια τα αγριολούλουδα θα έχουν Ίδη ρουφήξει όλο το νερό και θα αναζωογονηθούν. Βροντές και αστραπές διασχίζουν τον ουρανό οι κεραυνοί πότε- πότε χαρακώνουν την ατμόσφαιρα και πέφτουν συνήθως στα πιο ψηλά δέντρα.
ΑΠΟ ΤΟ GOOGL H FOTO 

Αν κάποιος άσοφος βοσκός καταφύγει σε κάποιο δέντρο με το κοπάδι του τότε δεν θα βρεθεί πουθενά αυτός και το κοπάδι του. Γι αυτό το καλύτερο είναι ο άνθρωπος να κουρνιάσει σε κάποιο βράχο τέτοιες ώρες και ας βρέχεται. ΢υνήθως οι βοσκοί τα πάνε μέσα σε χαμηλά δέντρα που βρίσκονται στις χαράδρες η στην πλαγιά του βουνού και όχι στην άδεντρη πεδιάδα διότι τότε το ίδιο το κοπάδι τραβά τους κεραυνούς με τον όγκο του και είναι ότι ψηλότερο στην πεδιάδα την άδεντρη. 
ΑΠΟ ΤΟ GOOGL H FOTO 

Μια φορά πριν χρόνια εδώ στο χωριό ήταν 5-6 γυναίκες στο χωράφι χωριανές μας και ήταν σε ανοιχτό μέρος χωρίς δέντρα άπειρα στρώματα χωραφιών και τσάπιζαν όταν έπιασε ένα τέτοιος καιρός και αποφάσισαν να φύγουν να έρθουν με τα πόδια. Ήταν κοντά σχεδόν έξω από το σπίτι μας όταν έπεσαι ο κεραυνός και δεν έβλεπες από το παράθυρο κοιτάζαμε τον κάμπο που δεν φαίνονταν παρά μόνο τους κεραυνούς που έπεφταν και ξαφνικά έπεσαι ένας τόσο κοντά που νομίσαμε ότι πέρασε πάνω από το σπίτι.
DIKH MY FΟΤΟ
Και όταν πέρασε η καταιγίδα και έβγαλε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο μέσα στο ηλιοβασίλεμα ήρθε και το κακό μαντάτο από τις γυναίκες που ξεκίνησαν να έρθουν με τα πόδια. Η μία σήκωσε την τσάπα της να την βάλει στον ΋΄ΩΜΟ ΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ GOOGL H FOTO 
και όπως την σήκωσε πριν την πλαγιάσει τον ΋Ώμο της έγινε αλεξικέραυνο τράβηξε τον κεραυνό και την σκότωσε κάηκε στάχτη έγινε. Ήταν ο κεραυνός που μας είχε συνταράξει όλους στο σπίτι είδαμε την φωτιά του αλλά δεν ξέραμε που είχε πέσει. Tο πέσιμο Tου ήταν στα 500 μέτρα. 
 DIKH MY FΟΤΟ


Η φύση Η φύση έχει πολλές ομορφιές αν ξέρεις να τις ζήσεις είναι φανταστική και σου μιλά με πολλές γλώσσες που άμα τις μάθεις δεν θα ξεκολλάς από την φύση. Έχει μεγάλη αρμονία ηρεμία νιώθεις ότι γίνεσαι ένα μαζί της. 
DIKH MY FΟΤΟ

5
Είναι η ο φίλος που δεν είχες ποτέ σε κάνει να αγαπάς την μοναξιά και να απολαμβάνεις την ίδια την φύση. Ειδικά αν μένεις σε βουνό το βλέπεις να καλύπτεται με σύννεφα στην αρχή που κατεβαίνουν σιγά-σιγά και φτάνουν μέχρι τους πρόποδες του και τότε αρχίζει να βρέχει με δυνατή βροχή και δυνατή βουή. s.cha
 DIKES MOY FΟΤΟ







 ………………